Pressemelding

FELLESKJØPET: Effektivisere all inn- og utgående transport

Felleskjøpet har inngått en kontrakt med Transportnett, som skal levere TMS-støtte på alle inn- og utgående varestrømmer. – Systemet, som idriftsettes 22. januar 2018, vil effektivisere alle inn og utgående transport, sier daglig leder Jan Ole Hansen i Transportnett AS.

Felleskjøpet

–TMS-støtten for inn og utgående transport vil forenkle varestrømmen og samle alle transportoppdrag i ett system på tvers av Felleskjøpets forretningsområder, sier Hansen. – Dermed slipper de å forholde seg til flere transportører.

Per Øye

Strømlinjeformede transportoperasjoner

– Vi har store forhåpninger til TMS-løsningen fra Transportnett som kan bidra til å effektivisere og strømlinjeforme våre transportoperasjoner, sier logistikksjef Per Kristian Øye i Felleskjøpet. Han har store forventninger til utbredelsen av systemet i alle ledd av virksomheten.

Konsolidering av varestrømmen

Med TMS-støtten fra Transportnett har Felleskjøpet har fått en løsning for konsolidering av varestrømmer ut fra egne avdelinger. Løsningen sitter mellom ERP og TMS og samler ordre og varelinjer til en sending. Avdelingene til Felleskjøpet kan komplettere med mål og vekt på sendingen og sende transportoppdraget til TMS for videre håndtering. – Dette vil effektivisere intern logistikk og utgående transporter, sier Hansen.

Leverandørportal

Systemet fra Transportnett har en egen leverandørportal der alle leverandører kan hente opp alle ordre/varelinjer, som Felleskjøpet har bestilt og samle dem i en sending. Leverandørene kan komplettere med mål og vekt på sendingen, og sende transportoppdraget til TMS for videre håndtering. Etter at TMS har gjort en vurdering av transportør, returneres transportørvalg til Transportnett, som oversender fil med etiketter og fraktbrev tilbake til brukerne.

– Fra TMS-systemet vil Felleskjøpet benytte oss for EDI-oppkobling mot transportører til å sende transportbestillinger, motta sporingsinformasjon og statusoppdateringer, sier Hansen til slutt.